Az almasavbontás szükségszerűsége és általános felhasználása az utóbbi évtized évjáratainak sajátosságai miatt nélkülözhetetlenné vált a borok minőségének biztosításaként. A Novonesis (Chr. Hansen) almasavbontó kultúrák széleskörű megoldást nyújtanak a borászok számára, hogy a legjobbat válasszák a boraikhoz, miközben a mikrobiológia védelmet erősítik.
Az alábbi képen a klasszikus kultúráktól, mint Viniflora CH16 magas alkoholtűrésű és az olyan speciális Lactobacillus plantarum-al kevert baktérium törzs, mint a SuperNoVA, optimális felhasználási körülményeit tekintheti meg.
Ahogy az a tavalyi évben is, a kultúrák a klasszikus szárítva fagyasztott (Freeze-dried-DVS) mellett elérhetőek mélyfagyasztott (Frozen-DVS) formátumban, amelyek üzemi szinthez méretezve 500hl-1500hl-ig nyújtanak költséghatékony megoldást.
A hatékonyságot tudja növelni és egyben a malolaktikus fermentációt támogatni a Bactiv Aid 2.0 termékkel, amely biztosítja a baktériumok fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Optimalizálja a baktériumok növekedési feltételeit, ami segít a gyors, eredményes almasavbontásban, anélkül, hogy bármilyen negatív hatása lenne a bor aromájára vagy ízére. A Bactiv-aid 2.0 ismert a borban esetleg megtalálható közepes láncú zsírsavak (C8, C10, C12)-al szembeni gátló hatása miatt.
A sikeres almasavbontást kívánunk mindenkinek!1
- Az itt közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem tekinthetőek teljes körű tájékoztatásnak. Az útmutató nem tekinthető személyre szabott tanácsadásnak és semmilyen körülmények között nem jelent termékre vonatkozó ajánlást. ↩︎