• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.10.02.
Almasavbontó baktérium, Tápanyag

Almasavbontás

Almasavbontás
2024.10.02.
Almasavbontó baktérium, Tápanyag

Az almasavbontás szükségszerűsége és általános felhasználása az utóbbi évtized évjáratainak sajátosságai miatt nélkülözhetetlenné vált a borok minőségének biztosításaként. A Novonesis (Chr. Hansen) almasavbontó kultúrák széleskörű megoldást nyújtanak a borászok számára, hogy a legjobbat válasszák a boraikhoz, miközben a mikrobiológia védelmet erősítik.

Az alábbi képen a klasszikus kultúráktól, mint Viniflora CH16 magas alkoholtűrésű és az olyan speciális Lactobacillus plantarum-al kevert baktérium törzs, mint a SuperNoVA, optimális felhasználási körülményeit tekintheti meg.

Ahogy az a tavalyi évben is, a kultúrák a klasszikus szárítva fagyasztott (Freeze-dried-DVS) mellett elérhetőek mélyfagyasztott (Frozen-DVS) formátumban, amelyek üzemi szinthez méretezve 500hl-1500hl-ig nyújtanak költséghatékony megoldást.

A hatékonyságot tudja növelni és egyben a malolaktikus fermentációt támogatni a Bactiv Aid 2.0 termékkel, amely biztosítja a baktériumok fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Optimalizálja a baktériumok növekedési feltételeit, ami segít a gyors, eredményes almasavbontásban, anélkül, hogy bármilyen negatív hatása lenne a bor aromájára vagy ízére. A Bactiv-aid 2.0 ismert a borban esetleg megtalálható közepes láncú zsírsavak (C8, C10, C12)-al szembeni gátló hatása miatt.

A sikeres almasavbontást kívánunk mindenkinek!1

  1. Az itt közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem tekinthetőek teljes körű tájékoztatásnak. Az útmutató nem tekinthető személyre szabott tanácsadásnak és semmilyen körülmények között nem jelent termékre vonatkozó ajánlást. ↩︎

almasavbontó baktérium Chr. Hansen Novonesis

Előző bejegyzésElakadt erjedés protokollFermentis újraoltási protokoll lépésről-lépésre segít utat mutatni a problémás erjedés újraindításához.Következő bejegyzés SIMEI KIÁLLÍTÁSSIMEI kiállítás november 12-15 között. 3-as csarnok, D01-G30 standok.

Recent Posts

Színes húsvéti tojás érkezik, ami a borászatban talál otthont2025.04.24.
Fermentis Akadémiát rendeztünk2025.04.08.
MÉZBOR élesztő a Fermentistől2025.02.26.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.