• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.06.28.
Élesztők

Aromakinyerés a tiolképző fajták esetében

Aromakinyerés a tiolképző fajták esetében
2024.06.28.
Élesztők

A SafOEno™ CK S102 lenne az ideális tiolélesztő?

Mi már évek óta folyamatosan ajánljuk a Fermentis SafOEno™ CK S102 élesztőjét az olyan tiolképző fajtákhoz, mint a Sauvignon Blanc, mivel jelentősen felerősíti azok gyülömcsösségét. Amit azonban „gyümölcsösség” alatt értünk, az származhat egyéb erjedési ízanyagokból is, így például acetátból, etilészterekből, vagy különféle fajtaaromákból. Ahogyan arról már szót ejtett a Fermentis a Goodnews magazinjuk egyik cikkében, egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a SafOEno™ CK S102 igen nagy mennyiségű acetát-észtert (azon belül is főleg a gyümölcsös aromákat felerősítő izoamil acetátot, illetve a 3-MHA-t) képes fejleszteni, ahelyett hogy nagy mennyiségű primer tiolt szabadítana fel. Mindezzel pedig bebiztosítja az intenzív gyümölcsösséget.

A fentieken túl a Fermentis együttműködési megállapodást kötött a Francais de la Vigne et du Vin (IFV) intézettel abból a célból, hogy olyan alternatívát találjanak SafOEno™ CK S102 élesztőre, amely harmonikusabban tárja fel a főbb tiolokat, azaz például a 3MH-t és a 3-MHA-t, valamint a „zöld” tiolt, a 4-merkapto-4-metilpentan-2-ont (4-MPP; buxusra/macskavizeletre emlékeztető jegyek), ugyanakkor kevesebb acetátésztert állít elő a komplexebb, frissebb ízélmény érdekében. További elvásárként fogalmazódott meg, hogy a termék csökkentse az olyan nemkívánatos folyamatok beindulásának lehetőségét, mint a kén-dioxid (SO2) és az illékonysav-termelés.

A már fentebb elített cikk kiemeli a különbségeket az újonnan kiválasztott SafOEno™ SH 12, valamint a SafOEno™ CK S102 élesztőtörzs között, egyúttal tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy Ön miként hozza ki belőlük a maximumot.

Elöljáróban elmondhatjuk, hogy a bor profiljára a legnagyobb hatást egyértelműen a törzs gyakorolja.

  • A SafOEno™ CK S102 választása esetén az észteres hatás érvényesül, különös tekintettel az acetátokra, amelyek amilikusabbá, a trópusi jegyekben gazdagabbá teszik a bor profilját.
  • A SafOEno™ SH 12 a hatását tekintve a komplexebb tiolok és észterek felé mozdul el, így a segítségével frissebb, zöldebb ízjegyeket hordozó, diszkrét, elegáns borok készíthetők.

Fermentis száraz élesztő

Előző bejegyzésÚj termék a Novonesistől: Viniflora™ SuperNoVAKövetkező bejegyzés SPECIALITY ÉLESZTŐK "haladó" borkészítőknek

Recent Posts

Színes húsvéti tojás érkezik, ami a borászatban talál otthont2025.04.24.
Fermentis Akadémiát rendeztünk2025.04.08.
MÉZBOR élesztő a Fermentistől2025.02.26.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.