• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.09.13.
Egyéb

Magas potenciális alkohol?

Magas potenciális alkohol?
2024.09.13.
Egyéb

Az idei év sajátosságainak is köszönhetően magasabb potenciális alkoholokkal találkozhatnak, amelyek kihívást jelenthetnek az alkoholos fermentáció során.

Az alábbi Novonesis (Chr. Hansen) és Fermentis élesztőink magas alkoholtűrés mellett, az átlagosánál magasabb cukor/alkohol hozammal rendelkeznek:

Jazz – alkoholtolerancia 16%, cukor/alkohol hozam: 17,7 g/°vol, alacsony szintű szulfit-képzés, aromás profil a fűszeres gyümölcsösség irányába. •Merlot • Grenache • Cabernet Sauvignon • Tempranillo • Syrah/Shiraz • Zinfandel • Carignan • Petite Shiraz • Pinotage fajtákhoz.

Merit – alkoholtolerancia 17%, cukor/alkohol hozam: 17,7 g/°vol, gliceroltermelése 5-8 g/l, elősegíti a malolaktikus fermentációt a gyors autolizis által. Alkalmas komplex, testes, gyümölcsös stílusú borokhoz, kerek taninnokkal melyek hangsúlyozzák a szőlőfajta fűszeres és gyümölcsös ízeit.

NDA21 – alkoholtolerancia 16%, cukor/alkohol hozam: 17,6 g/°vol, magas glicerol hozamú ezért kellemesen kerek és kiváló egyensúlyú, erőteljes és gyümölcsös vörösborokhoz javasolt az alkalmazása. Merlot, Cabernet Sauvignon és Syrah.

BCS103 alkoholtolerancia 18%, cukor/alkohol hozam: 16,2 g/°vol, szélsőséges borkészítési körülményekhez, fajta jelleg erősítésére, elakadt erjedések újraindításához.

Chr. Hansen Fermentis Novonesis száraz élesztő

Előző bejegyzésSegíthetünk? Van megoldásKövetkező bejegyzés Elakadt erjedés protokollFermentis újraoltási protokoll lépésről-lépésre segít utat mutatni a problémás erjedés újraindításához.

Recent Posts

Meghívó: MATE VII. Országos Szőlész – Borász Konferencia / alkoholcsökkentés, alkoholmentesítés előadásra2025.10.20.
Újra életet lehelhet a megakadt erjedésbe – így csinálja…2025.10.14.
Megtisztelő elismerés: Szendei Gergő címzetes docensi címet kapott a MATE-n2025.09.18.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság beton amfóra beton tartály betontartály beton tojás biomegoldások borpiac Chr. Hansen derítőszer docens E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA MATE mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafadugó parafa dugó prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.