Az idei év sajátosságainak is köszönhetően magasabb potenciális alkoholokkal találkozhatnak, amelyek kihívást jelenthetnek az alkoholos fermentáció során.
Az alábbi Novonesis (Chr. Hansen) és Fermentis élesztőink magas alkoholtűrés mellett, az átlagosánál magasabb cukor/alkohol hozammal rendelkeznek:
Jazz – alkoholtolerancia 16%, cukor/alkohol hozam: 17,7 g/°vol, alacsony szintű szulfit-képzés, aromás profil a fűszeres gyümölcsösség irányába. •Merlot • Grenache • Cabernet Sauvignon • Tempranillo • Syrah/Shiraz • Zinfandel • Carignan • Petite Shiraz • Pinotage fajtákhoz.
Merit – alkoholtolerancia 17%, cukor/alkohol hozam: 17,7 g/°vol, gliceroltermelése 5-8 g/l, elősegíti a malolaktikus fermentációt a gyors autolizis által. Alkalmas komplex, testes, gyümölcsös stílusú borokhoz, kerek taninnokkal melyek hangsúlyozzák a szőlőfajta fűszeres és gyümölcsös ízeit.
NDA21 – alkoholtolerancia 16%, cukor/alkohol hozam: 17,6 g/°vol, magas glicerol hozamú ezért kellemesen kerek és kiváló egyensúlyú, erőteljes és gyümölcsös vörösborokhoz javasolt az alkalmazása. Merlot, Cabernet Sauvignon és Syrah.
BCS103 alkoholtolerancia 18%, cukor/alkohol hozam: 16,2 g/°vol, szélsőséges borkészítési körülményekhez, fajta jelleg erősítésére, elakadt erjedések újraindításához.