BIO

Az általunk forgalmazott, valamint a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által minősített, az ökológiai gazdálkodásban borászati termékek előállításához alkalmazható készítményeink listáját a Biokontroll weboldalán érheti el.

Jelenlegi ismereteik alapján a Fermentis tanúsítja, hogy:​

  • Hagyományos élesztői felhasználható biobor készítésénél, ha a törzs nem áll rendelkezésre bio formában az EU piacán. Kizárólag erjesztőanyagként használható fel. A SafŒno™ VR-44 kivételével a Fermentis kínálatában szereplő egyik törzs sem kapható bio, formában az EU piacán.
  • A SpringArom™  és a ViniLiquid™  kivételével az oldal hátoldalán feltüntetett élesztőszármazék termékek engedélyezettek a biobor készítésénél.

Ezeket a termékeket tanúsító szervezetük vette fel a az EU előírásoknak megfelelően biotermesztésben használható termékek listájára.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Chr. Hansen Viniflora® kultúrák használata engedélyezett olyantermékekben, amelyeket biológiai jelöléssel látják el.

A Chr. Hansen bakteriális bor kultúrák használata megengedett a borászatban az Európai Unió biológiai feldolgozott élelmiszerek gyártásában az 848/2018-as és a 1165/2021-es számú rendelet szerint. A Viniflora® kultúrákat jóváhagyta az ECOCERT szervezet a biológiai italok gyártására, megfelelve a CE és a NOP követelményeinek.

Ezenkívül az említett kultúrák portfóliója nem GMM-ek (genetikailag módosított mikroorganizmusok), és nem is GMO-kból (genetikailag módosított szervezetek) készültek vagy termeltek az 848/2018-as számúrendelet szerint.

Továbbá, az inaktivált élesztő Bactiv-aid 2.0 tápanyag, és felhasználása feldolgozási segédanyagkéntengedélyezett biológiai borokban, baktériumok aktiválására az 2022/68-as számú rendelet (2022. február8.) szerint, hibák korrigálására és egyéb gyakorlatokra az 1165/2021-es számú rendelet (V. melléklet, D. rész) alapján a 2019/934-es számú rendelet (I. melléklet) szerint.