Fenntarthatóság

Nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, mivel hisszük, hogy minden lépésünknek pozitív hatással kell lennie a környezetre és a társadalomra.

Ezért fontos számunkra, hogy fenntartható cégekkel dolgozzunk együtt, akik hasonló értékeket vallanak. Kizárólag olyan partnerekkel működünk együtt, akik elkötelezettek a fenntarthatóság iránt, és felelősségteljesen kezelik a környezeti és társadalmi kérdéseket.

Partnerünk, a Novonesis évek óta legfentarthatóbb biotechnológiai vállalat!

Büszkék vagyunk arra, hogy ötödik éve folyamatosan a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé tartoznak, fenntartva pozíciójukat a legfenntarthatóbb biotechnológiai vállalatként.

Ez egy elismerés azon kollégáinknak és ügyfeleinknek is, akik velünk tartanak ezen az úton.

Forgalmazott termékeink kiválasztásakor is a fenntarthatóságot tartjuk szem előtt.

Olyan termékeket forgalmazunk, amelyek környezetbarát alapanyagokból készülnek, és minimalizálják a környezeti lábnyomot. Ezek a termékek nemcsak kiváló minőséget képviselnek, hanem hozzájárulnak a fenntartható jövőhöz is.

A Fermentis E2U™ termékei amellett, hogy a borászoknak időt takarítanak meg, ezek a termékek pozitívan hatnak a környezetre és a felhasználók egészségére is. Ez a ő újításuk, ezzel veszik, vesszük ki részünket szerényen, a bolygónk védelméért folyó küzdelemben.

fenntarthatóság infografika

Becslések szerint évente több tíz tonna tiszta mosószer kerül felhasználásra, a 2,15 millió borászati élesztő előkészítéshez szükséges berendezések megtisztításához. A mosószerek biológiailag nagyon nehézen lebonthatóak, és hosszú ideig aktívak maradnak. A csatornába engedve a környezetbe kerül a vízfolyásokon és szivárgáson keresztül, a folyókat, ezáltal vízi növényeket és állatokat szennyezve. Ezért a mosószer használatának bármilyen korlátozása pozitív hatással bír.

A Fermentis aktív száraz élesztői fontos jellemzője, amelyek E2U™ tanúsítással és címkével rendelkeznek – az, hogy már nem kell újra hidratálni őket a beoltás előtt. Közvetlenül a mustba tehetőek, így kiiktatható a fent említett mosószer használat is.

Mindennapi életünkben is törekszünk a fenntarthatóságra. Olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek csökkentik a hulladékot, energiahatékonyak és kímélik a környezetet. Hiszünk abban, hogy kis lépésekkel is nagy változásokat lehet elérni, és mindenki felelős a fenntartható jövőért.

Köszönjük, hogy támogatják fenntarthatóságra való törekvéseinket, és együtt lépésről lépésre alakítjuk a környezetbarát jövőt!