Pezsgőkhöz, gyöngyöző borokhoz, friss, tiszta és ásványos
Ez a minőségi, tiszta és friss profilú fehér alapborok készítéséhez ideális aktív száraz élesztő jól viseli a nehéz erjesztési körülményeket.
A SafOeno™ SPK 05 aktív száraz élesztőt ajánljuk továbbá bármilyen típusú pezsgő és habzóbor (Champagne, Prosecco, Crémant stb.) másodlagos erjesztéséhez („Prise de mousse”), mivel az még alacsony hőmérsékleten (14°C / 57.2°F) is gyors és szabályos kinetika jellemzi.
- Magas beépülési erősség
- Közepes lag fázis
- Gyors és szabályos kinetika (elsődleges erjesztés és „Prise de mousse”)
- Erőteljes fermentációs képesség az alacsony pH (2,8–2,9) és hőmérséklet miatt stresszes körülmények között
- Kismértékű illósavtermelés
- Közepes mértékű almasavfogyasztás (a kezdeti koncentráció 20%-a)
- Magas SO2-rezisztencia (50–75 mg/L tartalom esetén)
- Nagyon alacsony mértékű acetaldehid-, SO2– és H2S-termelés
- Easy to Use (E2U™): az élesztőt vagy közvetlenül, vagy előzetes rehidratálást követően olthatja be
Összetevők: élesztő (Saccharomycescerevisiae), emulgeálószer (szorbitán-monosztearát).
Maryam EHSANI
A bor üzletág technikai sales support menedzsere – Európa
Szakértői szemmel
„A SafOeno™SPK 05 jelenlegi kínálatunk egyik sarokköve. A gyümölcsös és virágos jegyeket felerősítő élesztőket kiegészítő termék nagyszerű választás a friss, ásványos pezsgőkhöz és gyöngyöző borokhoz. Az elegáns aromaprofilhoz magas fokú tisztaság társul, mivel az élesztő rendkívül csekély H2S- és SO2 -termelésű. Technikai oldalról pedig a termék rendkívül hatékonyan végzi a feladatát alacsony hőmérsékleten, a másodlagos erjesztés során.”