• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.11.25.
Tápanyag

A seprő legjava a bor tisztításáért és aromagazdagságáért

A seprő legjava a bor tisztításáért és aromagazdagságáért
2024.11.25.
Tápanyag

Az érlelést elősegítve már az első fejtés alkalmával javítani tudja borának egyensúlyát, aromagazdagságát a SpringCell Manno-val, ami 100%-ig élesztő-poliszacharidokból álló termék, mely a seprő legnemesebb részeit tartalmazza. Jól oldható, ß-glükánokhoz nem kapcsolódó mannoproteint tartalmaz, melynek azonnali hatása van a borban. Ezek a poliszacharidok finoman hatnak a seprőn tartás alatt kialakuló volumen- és testesség-érzetre. 

A Springcell Manno képes beépíteni magát a finom seprőbe, így elkerülhető a későbbi (H2S) által képzett reduktív jegyek kialakulása az érlelési időszak alatt. Ez a helyettesítés megakadályozza a természetes seprőben található nem kívánt mikroorganizmusok fejlődését is.

Deríteni és stabilizálni tudja borát természetes, allergénmentes élesztő fehérjekivonattal. A Spring’Finer eltávolítja az oxidációra hajlamos polifenolokat, így hozzájárul a kezelt bor stabilitásához barnulás ellen továbbá a termék kifejezetten a legfanyarabb és a kesernyés tannint távolítja el, miközben megőrzi a bor struktúráját, így csökkenti a „húzósságát” és javítja az érzékszervi tulajdonságait.

Annak ellenére, hogy a Spring’Finer élesztőfehérje-származék, nem idéz elő fehérjestabilizálási problémát a borban.

aromagazdagság Fermentis tisztaság

Előző bejegyzésBrauBeviale kiállításKövetkező bejegyzés Új stratégiai akvizíciók az Omnia Technologies Csoporton belül

Recent Posts

Meghívó élő Fermentis webináriumra (fehérborok érzékszervi profilja) – 2025 június 19.2025.06.06.
Enoforum – Verona 20252025.06.05.
Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése2025.05.19.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.