
Az érlelést elősegítve már az első fejtés alkalmával javítani tudja borának egyensúlyát, aromagazdagságát a SpringCell Manno-val, ami 100%-ig élesztő-poliszacharidokból álló termék, mely a seprő legnemesebb részeit tartalmazza. Jól oldható, ß-glükánokhoz nem kapcsolódó mannoproteint tartalmaz, melynek azonnali hatása van a borban. Ezek a poliszacharidok finoman hatnak a seprőn tartás alatt kialakuló volumen- és testesség-érzetre.
A Springcell Manno képes beépíteni magát a finom seprőbe, így elkerülhető a későbbi (H2S) által képzett reduktív jegyek kialakulása az érlelési időszak alatt. Ez a helyettesítés megakadályozza a természetes seprőben található nem kívánt mikroorganizmusok fejlődését is.
Deríteni és stabilizálni tudja borát természetes, allergénmentes élesztő fehérjekivonattal. A Spring’Finer eltávolítja az oxidációra hajlamos polifenolokat, így hozzájárul a kezelt bor stabilitásához barnulás ellen továbbá a termék kifejezetten a legfanyarabb és a kesernyés tannint távolítja el, miközben megőrzi a bor struktúráját, így csökkenti a „húzósságát” és javítja az érzékszervi tulajdonságait.
Annak ellenére, hogy a Spring’Finer élesztőfehérje-származék, nem idéz elő fehérjestabilizálási problémát a borban.
