• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2025.05.19.
Almasavbontó baktérium, Egyéb, Élesztők, Tápanyag

Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése

Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése
2025.05.19.
Almasavbontó baktérium, Egyéb, Élesztők, Tápanyag

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az általunk forgalmazott termékek borcímkén történő jelölési szabályaival kapcsolatban, hogy könnyebben eligazodjatok a kötelezettségek között.

Az új borcímkéken a fogyasztók a 2024-es szürettől nyert összes borra és borászati ​​termékre​ (többek között) az összetevők listáját megtalálhatják már az EU-ban értékesített összes borról.

A borkészítéshez használt, általunk forgalmazott élesztőket nem kell összetevőként feltüntetni. Ezek „feldolgozási segédanyagként” szerepelnek, és a technológiai segédanyagként használt adalékanyagokat – legjobb tudomásunk szerint – nem kötelező feltüntetni az összetevők listáján. Az élesztők egyéb összetevői vagy részei, amelyeket a bortermelésben külön funkciót látnak el, szintén feldolgozási segédanyagnak minősülnek, és így szintén mentesülnek. Az egyetlen élesztővegyület, amelyet meg kell említeni az összetevők listáján, az élesztő mannoprotein, mivel ez a „stabilizálószer” kategóriába tartozik.

A Fermentis és a Novonesis (Chr. Hansen) borportfóliójába tartozó termékek egyikét sem kell feltüntetni a címkéken!

almasavbontó baktérium Chr. Hansen Fermentis Novonesis száraz élesztő

Előző bejegyzésSzínes húsvéti tojás érkezik, ami a borászatban talál otthontMostantól már Magyarországon is elérhető a Szendei Wine márkaképviseletében a SonomabySAS gyártó 8 betontartályból álló sorozata: amfora, tojás és kocka formákban.Következő bejegyzés Enoforum - Verona 2025

Recent Posts

Meghívó élő Fermentis webináriumra (fehérborok érzékszervi profilja) – 2025 június 19.2025.06.06.
Enoforum – Verona 20252025.06.05.
Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése2025.05.19.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.