Az fermentáció elakadásának számos oka lehet kezdve a nem megfelelő élesztősejtszámtól – a peszticidek gátló hatásain át – a tápanyaghiányig. Az elakadt erjedések negatív hatással vannak a bor érzékszervi minősége mellett a pince kihasználtságára és nem utolsó sorban fűtési költségek által a gazdaságosságra.
A Fermentis elkészítette az újraoltási protokoll ajánlását, amelynek magyar nyelvű verziója lépésről-lépésre segít utat mutatni a problémás erjedés újraindításához. Kezdve a bor detoxifikációjával, amelyhez a SpringCell élesztőhéj segítségével köthetjük meg az élesztő számára gátló anyagokat, majd az egyik legerősebb BCS103 kultúra segítségével újra indítani a tételt, aminek az alkohol toleranciája akár 18%.
Szakmai kérdésekkel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésükre.1
- Az itt közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem tekinthetőek teljes körű tájékoztatásnak. Az útmutató nem tekinthető személyre szabott tanácsadásnak és semmilyen körülmények között nem jelent termékre vonatkozó ajánlást. ↩︎