• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.09.25.
Élesztők, Tápanyag

Elakadt erjedés protokoll

Elakadt erjedés protokoll
2024.09.25.
Élesztők, Tápanyag

Az fermentáció elakadásának számos oka lehet kezdve a nem megfelelő élesztősejtszámtól – a peszticidek gátló hatásain át – a tápanyaghiányig. Az elakadt erjedések negatív hatással vannak a bor érzékszervi minősége mellett a pince kihasználtságára és nem utolsó sorban fűtési költségek által a gazdaságosságra.

A Fermentis elkészítette az újraoltási protokoll ajánlását, amelynek magyar nyelvű verziója lépésről-lépésre segít utat mutatni a problémás erjedés újraindításához. Kezdve a bor detoxifikációjával, amelyhez a SpringCell élesztőhéj segítségével köthetjük meg az élesztő számára gátló anyagokat, majd az egyik legerősebb BCS103 kultúra segítségével újra indítani a tételt, aminek az alkohol toleranciája akár 18%.

Szakmai kérdésekkel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésükre.1

  1. Az itt közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek és nem tekinthetőek teljes körű tájékoztatásnak. Az útmutató nem tekinthető személyre szabott tanácsadásnak és semmilyen körülmények között nem jelent termékre vonatkozó ajánlást. ↩︎

elakadt erjedés Fermentis

Előző bejegyzésMagas potenciális alkohol?Következő bejegyzés AlmasavbontásA Novonesis (Chr. Hansen) almasavbontó kultúrák széleskörű megoldást nyújtanak, hogy a legjobbat válasszák a boraikhoz.

Recent Posts

Meghívó élő Fermentis webináriumra (fehérborok érzékszervi profilja) – 2025 június 19.2025.06.06.
Enoforum – Verona 20252025.06.05.
Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése2025.05.19.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.