• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.07.10.
Élesztők

SPECIALITY ÉLESZTŐK „haladó” borkészítőknek

SPECIALITY ÉLESZTŐK „haladó” borkészítőknek
2024.07.10.
Élesztők

Borászoknak, akik közelebb szeretnének kerülni a vadélesztőkkel való alkoholos fermentációhoz

Egy exkluzív, speciális élesztő termékcsaládot mutatunk be, amelyek „nem-Saccharomyces” termékekként ismertek, és amelyek a világ különböző borvidékeiről származó mustokhoz, borokhoz egyaránt ajánlottak.

A Chr. Hansen (immáron már Novonesis) volt az első vállalat, amely a „nem-Saccharomyces cerevisiae” fajokat vizsgált a borkészítés területén. Termékeik gondos és türelmes munka eredményei, amit borászati kutatócsoportuk végzett a borokban és mustokban jelen lévő élesztőpopulációk tanulmányozásával, majd így kerültek kiválasztásra a legjobbak.

Az ötlet igen egyszerű: tudván, hogy a vad alkoholos erjedésen átesett borok magasabb komplexitást kínálnak mind az ízérzetben, mind az ízvilágban, hogyan lehet új, innovatív eszközöket biztosítani a borászok számára a „vad alkoholos erjedések” biztonságos és ellenőrzött körülmények között történő elvégzéséhez?

Egy évtizeddel az első felfedezésük után

A Chr. Hansen (immáron Novonesis) most négy különböző terméket kínál speciális borélesztőik sorában, hogy segítse a borászokat az előerjesztés megkezdésében:

Három tiszta törzs terméket, amelyeket „starter élesztőként” kell beoltani a szőlőlébe/mustba az alkoholos erjedés megkezdéséhez, majd a borász kedvenc „klasszikus” élesztőjével, a Saccharomyces cerevisiae fajból folytatni.

Speciális élesztőik különleges „kezelést” adnak a boroknak, segítve a borászokat abban, hogy megkülönböztessék saját tételüket másokétól. Tíz éves jelenlét után látszik, hogy egyre emelkedik a speciális élesztők iránti érdeklődés mind a kis kézműves, organikus, mind a nagy borászatok között. 2003 óta egyre több nemzetközileg díjazott bort készítettek a VINIFLORA® élesztő- és baktériumkínálat felhasználásával.

Mindegyik Chr. Hansen VINIFLORA® élesztő alkalmas bio borászok számára.

biobor Chr. Hansen nem-Saccharomyces Novonesis organikus vadélesztő

Előző bejegyzésAromakinyerés a tiolképző fajták esetébenKövetkező bejegyzés ERJEDÉSOPTIMALIZÁLÁS A VINILIQUID™ SEGÍTSÉGÉVEL

Recent Posts

Meghívó élő Fermentis webináriumra (fehérborok érzékszervi profilja) – 2025 június 19.2025.06.06.
Enoforum – Verona 20252025.06.05.
Fermentis és Chr. Hansen termékek jelölése2025.05.19.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság betontartály biobor biomegoldások borpiac Chr. Hansen E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafa dugó parafadugó pezsgő prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok élesztőszármazékok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.