Borászoknak, akik közelebb szeretnének kerülni a vadélesztőkkel való alkoholos fermentációhoz
Egy exkluzív, speciális élesztő termékcsaládot mutatunk be, amelyek „nem-Saccharomyces” termékekként ismertek, és amelyek a világ különböző borvidékeiről származó mustokhoz, borokhoz egyaránt ajánlottak.
A Chr. Hansen (immáron már Novonesis) volt az első vállalat, amely a „nem-Saccharomyces cerevisiae” fajokat vizsgált a borkészítés területén. Termékeik gondos és türelmes munka eredményei, amit borászati kutatócsoportuk végzett a borokban és mustokban jelen lévő élesztőpopulációk tanulmányozásával, majd így kerültek kiválasztásra a legjobbak.
Az ötlet igen egyszerű: tudván, hogy a vad alkoholos erjedésen átesett borok magasabb komplexitást kínálnak mind az ízérzetben, mind az ízvilágban, hogyan lehet új, innovatív eszközöket biztosítani a borászok számára a „vad alkoholos erjedések” biztonságos és ellenőrzött körülmények között történő elvégzéséhez?
Egy évtizeddel az első felfedezésük után
A Chr. Hansen (immáron Novonesis) most négy különböző terméket kínál speciális borélesztőik sorában, hogy segítse a borászokat az előerjesztés megkezdésében:
Három tiszta törzs terméket, amelyeket „starter élesztőként” kell beoltani a szőlőlébe/mustba az alkoholos erjedés megkezdéséhez, majd a borász kedvenc „klasszikus” élesztőjével, a Saccharomyces cerevisiae fajból folytatni.
Speciális élesztőik különleges „kezelést” adnak a boroknak, segítve a borászokat abban, hogy megkülönböztessék saját tételüket másokétól. Tíz éves jelenlét után látszik, hogy egyre emelkedik a speciális élesztők iránti érdeklődés mind a kis kézműves, organikus, mind a nagy borászatok között. 2003 óta egyre több nemzetközileg díjazott bort készítettek a VINIFLORA® élesztő- és baktériumkínálat felhasználásával.
Mindegyik Chr. Hansen VINIFLORA® élesztő alkalmas bio borászok számára.