• Főoldal
  • Rólunk
  • Megoldásaink
    • Fermentis
    • Novonesis (Chr. Hansen)
    • M.A.Silva
    • Omnia Technologies Csoport
    • Sonoma bySAS
  • BIO
  • Fenntarthatóság
  • Csapat
  • Híreink
  • Kapcsolat
2024.06.18.
Hírek

Új termék a Novonesistől: Viniflora™ SuperNoVA

Új termék a Novonesistől: Viniflora™ SuperNoVA
2024.06.18.
Hírek

Hozza ki a legtöbbet a borban rejlő ízpotenciálból és gondoskodjon a gyors almasavbontásról!

Gyakorta előfordul, hogy a borkészítési folyamat erjedés előtti szakaszaiban előforduló minőségi problémák, valamint a kiszámíthatatlan almasavbomlás hátrányosan hatnak a bor jellemzőire, illetve a borkészítés hatékonyságára.

A leggyakrabban felmerülő gondok – például a magas illósavtartalom, az ízhibák és a zavarosság – az erjesztés esetleges elhúzódására, illetve a folyamat elején jelentkező egyéb kockázatokra vezethetők vissza.

A fentieken túl a spontán erjedés vagy késedelmes malolaktikus fermentáció miatt kevésbé irányítható az aromaképződés, emellett pedig a teljes borkészítési folyamat lelassul.

Váltson fokozatot a borkészítésben és szabadítsa fel bora valódi ízpotenciálját!

A Viniflora™ SuperNoVA lehetővé teszi, hogy a malolaktikus fermentáció egy időben kezdődjön az alkoholos erjedéssel, egyszersmind gyorsabban menjen végbe ahhoz képest, mint ha Ön a már ismert megoldások valamelyikét alkalmazná. Az újdonság csökkenti a bor elkészítéséhez szükséges időt, egyszersmind megakadályozza a nemkívánatos flóraképződést.

A Lactobacillus plantarum és az Oenococcus oeni baktériumok különleges kevert kultúrája, a Viniflora™ SuperNoVA kimagasló szinergiát teremt.

A Viniflora™ SuperNoVA felhasználásával készült borokat a gazdag enzimösszetételnek köszönhetően intenzív aroma és gyümölcsös ízjegyek jellemzik, valamint csökken az illósavasság kockázata is.

További információkat a terméklapon olvashat.

almasavbontó baktérium Novonesis SuperNoVA

Előző bejegyzésNemzetközi borpiaci trendekKövetkező bejegyzés Aromakinyerés a tiolképző fajták esetében

Recent Posts

Meghívó: MATE VII. Országos Szőlész – Borász Konferencia / alkoholcsökkentés, alkoholmentesítés előadásra2025.10.20.
Újra életet lehelhet a megakadt erjedésbe – így csinálja…2025.10.14.
Megtisztelő elismerés: Szendei Gergő címzetes docensi címet kapott a MATE-n2025.09.18.

Kategóriák

  • Almasavbontó baktérium
  • Egyéb
  • Élesztők
  • Események
  • Hírek
  • Tápanyag

Címkék

AI alkoholmentes borok almasavbontó baktérium amfora aromagazdagság beton amfóra beton tartály betontartály beton tojás biomegoldások borpiac Chr. Hansen derítőszer docens E2U egyetem együttműködés elakadt erjedés erejedésaktivátor fehérbor fenntarthatóság Fermentis habzóbor kiállítás konferencia M.A.SILVA MATE mézbor nem-Saccharomyces Novonesis Omnia Technologies organikus parafadugó parafa dugó prémium SonomabySAS SuperNoVA száraz élesztő tisztaság tojás trendek tápabyag tápanyag vadélesztő zöld irányzatok

Kapcsolat

Szendei Wine Kft.
+36202955079
edina@szendei.huwww.szendei.hu

Adatkezelés / ÁSZF

  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Jogi nyilatkozat
Copyright © 2018-2024. Minden jog fenntartva | Szendei Wine Kft.